Εκτύπωση

Γιάννη μου το καντήλι σου 36

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Ταμπάκης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Αλέξανδρος Ταμπάκης γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(1 ψήφος, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

giannis-kantili

Καλοκαίρι Γιάννη μου!!
Η εποχή που ανεβαίνει η θερμοκρασία και το κάθε άγνωστο μοντέλο, φορώντας το μαγιό της μικρής της αδερφής μπορεί να γίνει επιτέλους, γνωστό. Η εποχή που τελειώνουν τα εθνικά πρωταθλήματα και αρχίζουν τα αντίστοιχα "εθνικά".

 

Για να επέλθει η εθνική συμφιλίωση μέσω της κοινής εθνικής ταυτότητας που εκφράζεται με το μιλιταριστικό μοτό «είμαστε όλοι στρατιώτες της εθνικής ομάδας» και τους αχρείαστους αθλητικογράφους σε ρόλο λοχία. Τέτοια προσήλωση και στοχοθέτηση μόνο από αυτή την περίεργη κατηγορία εργαζομένων έχω συναντήσει. Λες να υπάρχει βαθύτερη ταύτιση ρόλων;

 

Έκλεισε η βουλή Γιάννη μου και είχαμε και ανασχηματισμό. Ανήμερα του Αγίου πνεύματος μάλιστα. Αν καλοσκεφτείς ότι έμεινε εκτός κυβερνητικού σχηματισμού ο Άδωνης της καρδιάς μας, επιβάλλεται να ανάψεις ένα κεράκι στο όνομά Του. Πιστεύεις δεν πιστεύεις.

Έχω και μπαγιάτικο πολιτικό σχόλιο. Με το δίδυμο Ζαγοράκη-Καϊλή καλύψαμε και τους δύο στόχους ελληνικής τηλεθέασης. Ποδόσφαιρό και παρουσία άνευ λόγου. Η επίμονη λεπτομέρεια της ιδιότητας τους ως ευρωβουλευτές καθώς και ο πολιτικός ρόλος που την συνοδεύει, βαραίνει όσους τους επέλεξαν. Και ναι είναι κάποιοι από εμάς.

Θλίψη με γέμισε η γεμάτη οργή αντίδραση των οπαδών του Ολυμπιακού προς τον αρχηγό τους της ομάδας μπάσκετ. Τους έχει ενημερώσει κανείς για το επερχόμενο μνημόνιο και ότι συνεπάγεται αυτό στην καθημερινότητα τους ή έχουν φτάσει σε ανώτερα επίπεδα διαλογιζόμενοι την ματαιότητα της μισθολογικής κλίμακας ώστε πλέον να μην δίνουν σημασία σε τέτοιες μικρότητες του φθαρτού βίου; Προφανώς η αθλητικιστική(?!) ρήση « ένα δευτερόλεπτο στο μπάσκετ είναι μια ολόκληρη ζωή» κρύβει κάποιο βαθύτερο νόημα που αντιλαμβάνεται ο μέσος φίλαθλος. Και ατάραχος ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν, σε παρατεταμένη αθλητική/οπαδική ευδαιμονία. Το επιβεβαιώνει και το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Πειραιά- και όχι μόνο.

Η αρχή του καλοκαιριού συνεπάγεται και εξετάσεις. Να πω και εγώ το κλισέ μου. καλή επιτυχία σε όλους του υποψηφίους. Να περάσουν στο Πανεπιστήμιο, να μορφωθούν, να ανοίξει το μυαλό τους και να αποκτήσουν εκτός από ακαδημαϊκές γνώσεις κριτική σκέψη για να οικοδομήσουν μια καλύτερη κοινωνία στο δικό τους αύριο. Για παράδειγμα η ΔΑΠ φέτος πήρε πάνω από 40%, όντας πρώτη δύναμη. Για τέτοια αλλαγή μιλάμε.

Να μην ξεχάσω, στις 11/06 είχαμε την σφαγή στο Δίστομο και την ίδια μέρα μερικά χρόνια αργότερα το κομψό μαύρο στην ΕΡΤ. Συμπτώσεις θα μου πεις..

greatsumer

 

Share

2009©Kavalacity.net