Εκτύπωση

Μια σημαντική τιμητική διάκριση

Συγγραφέας: Administrator.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(8 ψήφοι, μέση τιμή 4.00 από τα 5 αστέρια)

00ANNAKI Μια σημαντική τιμητική διάκριση κέρδισε με το σπαθί της η συμπολίτισσα μας, Άννα Αλεξοπούλου.

Στις 2 Απριλίου, ημέρα που γεννήθηκε ο Άντερσεν, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Στα πλαίσια αυτού του εορτασμού, το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για την Νεότητα (ΙΒΒΥ- International Board on Books for Young People), ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, βράβευσε την Άννα με το Βραβείο σε Βιβλιοθηκονόμο που προωθεί συστηματικά και αποτελεσματικά την παιδική, νεανική λογοτεχνία και την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας". 

Περισσότερα στο δελτίο τύπου της IBBY

Η ίδια, σχολιάζοντας την επιλογή και την βράβευσή της, δήλωσε: 

Χαιρετίζω με χαρά, εκτίμηση και σεβασμό το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για την Νεότητα, τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και όλους τους εκλεκτούς φίλους του βιβλίου.

Με μεγάλη έκπληξη και απερίγραπτη συγκίνηση πληροφορήθηκα την βράβευση μου για το Βραβείο του Βιβλιοθηκονόμου που προωθεί συστηματικά και αποτελεσματικά την παιδική νεανική λογοτεχνία και την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Είναι μεγάλη και ξεχωριστή τιμή για εμένα ένας τόσο αξιόλογος και σημαντικός φορέας να επιβραβεύει τον συστηματικό αγώνα, την ακούραστη αγάπη, το κέφι και την επίμονη διαχρονική προσφορά και σπατάλη μου στον χώρο της παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς που μου επιτρέπεται να ανήκω σ’ αυτό το ξεχωριστό, φωτεινό και ευλογημένο δίκτυο ανθρώπων απ’ όλο τον κόσμο που αγωνίζονται πεισματικά και δημιουργικά να φέρουν τα βιβλία κοντά στα παιδιά όλου του κόσμου.

Το βραβείο το αφιερώνω στην οικογένεια μου για την αμέριστη συμπαράσταση τους όλα αυτά τα χρόνια και σε όλους τους ακάματους μεγάλους Δασκάλους μου, τους αγαπημένους μου Συγγραφείς που με ενέπνευσαν και με σημάδεψαν με την αγωνιστικότητα, το φλογερό μυαλό, τον ανεξάντλητο εσωτερικό πλούτο, τα ευγενή οράματακαι το άδολο περίσσευμα της καρδιάς τους.

Εύχομαι ολόψυχα καλή δημιουργική συνέχεια στο πολύτιμο και άξιο έργο σας και να καρποφορούν πάντα οι όμορφες, ελπιδοφόρες και ακούραστες πρωτοβουλίες σας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Άννα Αλεξοπούλου

 Συμπολίτισσα και Φίλη, Άννα,

τα θερμά μας συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες!

Share

Σχόλια  

 
#1 Θερμές Ευχαριστίες !Άννα Αλεξοπούλου 04-04-2014 09:29
Ευχαριστώ από καρδιάς για την δημοσίευση ! Εύχομαι οι πολίτες της όμορφης Καβάλας μας πάντα να διακρίνονται για την πρόοδο, την προσφορά, την δημιουργικότητα και τον ζήλο τους για τα κοινά !
 

2009©Kavalacity.net