Πληροφορίες μάθε τη πόλη

info

Οδηγός Βρείτε ότι χρειάζεστε

kavalacity

Εκδηλώσεις ότι "παίζει" στη πόλη

evcal


Εκτύπωση

Μουσείο Καπνού

Δημοσίευση στη κατηγορία Μουσεία

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)

Γιατί να πάω;

Γιατί θα μάθεις το λόγο που μία μεγάλη περιοχή της Καβάλας έχει ακόμη την "οσμή" του καπνού. Για να καταλάβεις ποιο ήταν το εμπορικό αντικείμενο που συμβάδιζε με την ανάπτυξη της πόλης, όσο κανένα, για περισσότερο από έναν αιώνα. Για να δεις εκθέματα επεξεργασίας καπνού, βιομηχανικά προϊόντα, μηχανήματα αλλά και καπνοδείγματα που δε θα συναντήσεις πουθενά αλλού στον κόσμο. Για να μάθεις τελικά την πρόσφατη ιστορία της πόλης μέσα από την καθημερινότητα των πολιτών της που ασχολήθηκαν με τον καπνό είτε ως εργάτες είτε ως καπνέμποροι, θαυμάζοντας από σπάνια έγγραφα της εποχής, αρχεία συλλόγων και χάρτες καπνού έως και τα έπιπλα που χρησιμοποιούσαν.

Που είναι;

mouseio-kapnouΒρίσκεται στην Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 4, στη νότια πλευρά της περιοχής των καπνομάγαζων που σώζονται μέχρι σήμερα είτε ως διατηρητέα άδεια κτίρια, είτε ως νυχτερινά μαγαζιά. Για μεταβείς οδικώς, και αφού βρεθείς μπροστά στις σημαίες, ακριβώς κάτω από το Δημαρχείο, αρκεί να ακολουθήσεις την Ελευθερίου Βενιζέλου προς τη δυτική πλευρά της πόλης και να στρίψεις δεξιά όταν διασταυρωθείς με τη Δαγκλή. Ανεβαίνοντας, προσπερνάς τον πρώτο κάθετο δρόμο (που ούτως ή άλλως δεν πάει δεξιά) και στο δεύτερο, στρίβεις δεξιά στην Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Στα 20 μέτρα θα φτάσεις στον προορισμό σου.
Αν πάλι κινηθείς με τα πόδια, πράγμα πολύ πιο εύκολο για το κέντρο της πόλης, αρκεί να βρεις την πίσω είσοδο του Δημαρχείου. Στο δρόμο ακριβώς απέναντι από την είσοδο, και μόλις στα 50 μέτρα θα συναντήσεις το μουσείο.
Αν είσαι μέλος κάποιου γκρουπ, το μουσείο δίνει τη δυνατότητα ξενάγησης και πέραν του ωραρίου λειτουργίας, κατόπιν φυσικά τηλεφωνικής συνεννόησης.

orarionotSat

eisodos

Share

2009©Kavalacity.net