Πληροφορίες μάθε τη πόλη

info

Οδηγός Βρείτε ότι χρειάζεστε

kavalacity

Εκδηλώσεις ότι "παίζει" στη πόλη

evcal


Εκτύπωση

Αμμόλοφοι

Δημοσίευση στη κατηγορία Παραλίες

Σας άρεσε το άρθρο?
(7 ψήφοι, μέση τιμή 4.43 από τα 5 αστέρια)

amolofoi1

Πως είναι εκεί;

Μία εκπληκτικής ομορφιάς περιοχή, αρκετών χιλιομέτρων, αποτελούμενη από τεράστιους αμμολόφους. Τα νερά είναι παραδεισένια καθώς πάντοτε η θάλασσα εκεί είναι πεντακάθαρη ενώ σε ορισμένα σημεία θα πρέπει να περπατήσεις αρκετά για να αρχίσεις να νιώθεις το βάθος.

Τι θα βρω μόλις φτάσω;

Θα βρεις σίγουρα μιας απαράμιλλης ομορφιάς τεράστια ακτή. Αλλά, αν πας καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο θα βρεις και μεγάλη κίνηση από αυτοκίνητα καθώς την προτιμούν αρκετοί Δραμινοί, Σερραίοι και εσχάτως πάρα πολλοί Θεσσαλονικείς. Το μεγαλύτερο κομμάτι της έχει καταληφθεί από beach bars τα οποία σου προσφέρουν ό,τι χρειάζεσαι για να περάσεις αρκετές ώρες στην παραλία. Παρόλα αυτά μπορείς σε όλο το μήκος της ακτής να στήσεις τη δική σου ομπρέλα αν δε θες να επιβαρυνθείς κάποιο κόστος. Πάντως, όσο πιο ήσυχα θες να είναι, τόσο περισσότερο "άκρη" πρέπει να πας, είτε στην αρχή είτε στο τέλος των αμμολόφων.

Μια εξαιρετική επιλογή είναι και η ακτή του "Βρασίδα", ήσυχη και απομακρυσμένη από μαγαζιά και φασαρία.

Πως θα πάω;

Στους αμμολόφους πηγαίνουμε συνήθως οδικώς. Αν πας παραλιακά και περάσεις την Πέραμο, θα βρεις στα αριστερά σου το Παλιό Κάστρο της Περάμου να στρογγυλοκάθεται στην κορυφή ενός λοφίσκου. Από εκεί ξεκινά και η περιοχή των αμμολόφων. Σε εκείνο το σημείο θα πρέπει να προσέξεις να πάρεις το χωματόδρομο στα αριστερά σου αν θες να φτάσεις στο "Βρασίδα". Αλλιώς, ακολουθείς κανονικά το δρόμο και θα βρεθείς στην ευθεία με τα beach bars.
Μία καλή διαδρομή είναι να πας μέσω Εγνατίας. Από την Καβάλα ανεβαίνεις στον κόμβο του Αγ. Σίλα και παίρνεις το δρόμο της Νέας Εγνατίας για Θεσσαλονίκη. Μετά από 16 περίπου χιλιόμετρα προσέχεις να βγεις από την έξοδο για Νέα Πέραμο και Αγ. Ανδρέα. Μετά από 600 περίπου μέτρα θα δεις έναν δρόμο δεξιά για Νέα Πέραμο… δε θα τον ακολουθήσεις, εκτός αν θες όντως να φτάσεις στο χωριό. Συνεχίζεις λοιπόν ευθεία και ακολουθείς ουσιαστικά τον παλαιό δρόμο για Θεσσαλονίκη. Μετά από 7 περίπου χιλιόμετρα θα βρεις μπροστά σου μία γέφυρα. Πηγαίνεις από τα δεξιά της και περνάς από πάνω της. Εκεί θα δεις την πινακίδα που σε οδηγεί μετά από λίγες εκατοντάδες μέτρα στους αμμολόφους. Η διαδρομή αυτή μπορεί να φαίνεται περισσότερο περίπλοκη, ωστόσο, αν ακολουθήσεις τις οδηγίες μου (και τις πινακίδες) τότε θα φτάσεις πολύ πιο γρήγορα, ωστόσο θα έχεις χάσει την ομορφιά που σου προσφέρει η παραλιακή διαδρομή. Η λύση της Εγνατίας σε οδηγεί στο "τέλος" των αμμολόφων.

"Get the Flash Player" "to see this gallery."

Share

2009©Kavalacity.net